Dirigent

De eerste jaren heeft René Pisters als dirigent ons koor haar eigen kleur gegeven. Sinds augustus 2018 wordt dit stokje overgenomen door Ron Hanssen.

Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, gehoor en solfège. In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang, popmuziek en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij diverse docenten. Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar.
In 1999 voerde Vivente met begeleiding van het LSO het Stabat Mater van J.Haydn uit in de Maaspoort te Venlo.
Met Vocalgroup Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival.

Vanaf 2009 is hij dirigent bij mannenkoor Aodemnoët uit Kessel. Sinds 2013 is Ron dirigent bij kamerkoor Coro-Incanto uit Melick.

In Roermond vindt jaarlijks de “Dag van de Stem” plaats, Ron geeft invulling aan workshops. In samenwerking met deze organisatie is hij muzikaal leider van een Parkinson-koor een geweldig project om te kijken hoe zingen Parkinson patiënten kan helpen hun stemgebruik te verbeteren.

Sinds 2013 is Ron begonnen met een talentvolle jeugdzanggroep genaamd The Soundstars, zij zingen uitsluitend hedendaagse popnummers en dat meestal 3-stemmig, zij zijn te vinden op Facebook.