Dirigent

De eerste jaren heeft René Pisters als dirigent ons koor haar eigen kleur gegeven. Sinds augustus 2018 wordt dit stokje overgenomen door Ron Hanssen.

Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, gehoor en solfège. In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang, popmuziek en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij diverse docenten. Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar.
In 1999 voerde Vivente met begeleiding van het LSO het Stabat Mater van J.Haydn uit in de Maaspoort te Venlo.
Met Vocalgr  oup Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival.

Vanaf 2009 is hij dirigent bij mannenkoor Aodemnoët uit Kessel. Sinds 2013 is Ron dirigent bij kamerkoor Coro-Incanto uit Melick.

In Roermond vindt jaarlijks de “Dag van de Stem” plaats, Ron geeft invulling aan workshops. In samenwerking met deze organisatie is hij muzikaal leider van een Parkinson-koor een geweldig project om te kijken hoe zingen Parkinson patiënten kan helpen hun stemgebruik te verbeteren.

Sinds 2013 is Ron begonnen met een talentvolle jeugdzanggroep genaamd The Soundstars, zij zingen uitsluitend hedendaagse popnummers en dat meestal 3-stemmig, zij zijn te vinden op Facebook.

Daarnaast werken we met een  repetitor, in de persoon van de zeer kundige Erik Munten. Hij is daarnaast ook onze pianist.

De in Tegelen geboren Erik Munten begint in zijn jeugd met het bespelen van elektronisch orgel. Kort daarna komt hij in aanraking met de HaFaBra wereld; speelt hij in eerste instantie in de drumband en daarna trompet in de harmonie.

Op 15-jarige leeftijd wordt Erik Munten gevraagd om een koor te begeleiden. Het begeleiden wordt al snel vervangen door dirigeren en op 17-jarige leeftijd dirigeert Erik zijn eerste twee koren.

Ondertussen bereidt Erik zijn muzikale wereld uit van kerkorganist/begeleider kerkkoor tot trompettist in een symfonie orkest en bigband.

Met zo veel muziek in het bloed kan een studie aan het Conservatorium niet uitblijven. Erik Munten doet uiteindelijk twee studies aan het Conservatorium te Maastricht, te weten docent elektronisch orgel (met certificaat keyboard en synthesizer) bij Jo Peeters en Schoolmuziek (1ste graads leerkracht) bij André Stolwijk. Tijdens de lessen directie (verplicht bijvak voor het Schoolmuziek) verhoogt Erik zijn kennis en vaardigheden en zet hij deze in bij diverse koren.

Erik start na zijn studie als docent keyboard in Duitsland en maakt steeds grotere stappen met zijn koren naar totale muzikale producties en / of Promsconcerten. Hij blijft ook musiceren en dirigeren tijdens de uitstap naar het bedrijfsleven.

Sinds kort richt Erik zich weer volledig op de muziek met zijn bedrijf Erik Munten Music en blijft hij zijn dromen realiseren.

Momenteel geeft Erik Munten muziekonderwijs; arrangeert hij voor koren en orkesten; dirigeert hij drie orkesten en een mannenkoor en is hij dus corepetitor / pianist bij VGT.